Energier.

Vad är energi? Fungerar healing?

Det är frågor som stöts och blöts lite Då och då. Oavsett om du är van healer eller mottagare (healing kund) så kan man undra över dessa saker.

Jag ställde mig den frågan på riktigt 1992 och har sedan dess grävt mig ner i ämnet.

Jag kan börja där 1992. Jag jobbar som sjuksköterska på ortopeden och har väldiga smärtor i ryggen efter att ha brutit ryggen i en olycka 1986. Läkarna på avdelningen jag jobbade kunde inte hjälpa mig. Sjukgymnastik fungerade inte för mig då. Jag provade allt som modern medicin kunde erbjuda utan resultat och mina problem blev värre.

En dag hittar jag en annons i lokaltidningen VK om ett ungt par i Örnsköldsvik som hade prova på pris på akupunktur. Ingen trodde på det på den tiden. Snudd på tabu. Men jag hade så ont att jag bestämde mig för att prova. Tre behandlingar senare var jag besvärsfri. Jag lärde mig en nyttig läxa då. Nånting KAN vara sant även om jag inte tror på det.

Detta förbryllade mig en tid och jag började utforska andra energiterapier. Jag stötte på Reiki.  Provade och blev helt tagen av effekten. Detta var i min värld om ännu mer tabu. Snudd på hädelse mot vetenskap och beprövad praxis som jag hade lärt mig på Umeå universitet. Jag gick kurser. Reiki 1 och två och master och gick även master i Karuna Reiki.  Detta tog ju några år. Jag läste böcker om kvantfysik och filosofi. Dom dansande wu lee mästarna. Kirlianfotografering you name it.

Idag har jag kommit till en punkt där jag är bekväm i mitt försök att lära mig saker och tänkte ge en liten kort förklaring på energi. ( kortare än inledningen) man har ju fått lära sig att man ska äta så får man energi.  Men vad ÄR energi? Ja om du äter så spjälkas kolhydrater ner till sockerarter som sedan med hjälp av insulin tar sig in i cellen och i några kraftverk som heter mitokondrier ombildas sockret till energi. Där slutar förklaringarna i dom flesta böcker. Allt är energi. I kroppen kan vi mäta flera olika typer av energi eller våglängder. Hjärnans elektriska aktivitet via eeg. Hjärtats elektriska aktivitet via ekg. Nervimpulser via emg osv. Allt är energi. Vi går omkring som vandrande tändspolar ( finns i gamla motorer) och alstrar energi. Det betyder att vi också då har ett magnetfält. Vissa kallar det fältet för aura. Det är detta fält som healing kan bearbeta. En stark energi kan påverka en svag energi.

Därför fungerar Reiki alldeles utmärkt utan att du behöver tro på det. Ingen placebo.  Fungerar utmärkt på djur.

Ni som har läst ända hit tackar jag ödmjukast och ber om ursäkt om jag blev långrandig! / Fredrik